Bedankt

Wat leuk dat je de test “Ben ik een buitengewoon leider?” hebt ingevuld. 

De eerste stap om te ontdekken waar je nu staat. Je bent je bewust van je sterke kanten en je ontwikkelpunten. Vanaf nu kan je verder groeien en ontwikkelen. Als je alle ja’s hebt geteld, vind je hieronder de uitleg van je score.

1 t/m 3
Het kan zijn dat je je niet happy voelt in je huidige job als leidinggevende. De vraag is of deze job je biedt wat jij zoekt en aansluit bij jouw kwaliteiten. Misschien brengt deze job je eigenlijk niet wat je wilt of had gedacht. Ga bij jezelf na of leidinggeven echt wel bij je past. Zo ja, dan is het raadzaam om op zoek te gaan naar begeleiding (coaching, training of een leiderschapsprogramma). Is leidinggeven echt niet jouw ding, ga dan op zoek naar een functie waarbij jij geheel tot je recht komt. 

4 t/m 7
Er is nog ruimte voor verbetering in jouw leiderschap. Leidinggeven past bij jou, maar je kan je nog verder ontwikkelen. Het is goed om te onderzoeken in welke van de drie gebieden (vertrouwen, verbinding of eigenaarschap) je in kan en wil groeien, bijvoorbeeld door een leiderschapsscan. Je kan ook kiezen voor een training zoals ‘Leidinggeven met resultaat’ of een leiderschapsprogramma.

8 t/m 10
Jouw leiderschap is met recht buitengewoon. Je weet verbinding te maken met de mensen om je heen, je wordt vertrouwd en je vertrouwt anderen. Je durft verantwoordelijkheid op je te nemen en over te laten aan anderen. Alle ingrediënten zijn er om samen met je team buitengewone resultaten te boeken. Zie je daar toch nog ruimte voor verbetering kijk dan de dynamiek binnen je team. Een buitengewoon leider heeft niet automatisch een buitengewoon succesvol team.

doorZICHT

Nu je zicht hebt op waar je staat kan je de volgende stap zetten om verder te groeien en je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Wil je meer resultaten boeken of impact maken dan kan je werken aan je persoonlijk leiderschap en je leidinggevende kwaliteiten en je kan aan de slag met je team.

doorZICHT coaching & training biedt hiervoor verschillende mogelijkheden zoals:

  • Individueel leiderschapstraject;
  • Teambuilding & teamcoaching;
  • Training Leiding geven met resultaat. Dit doen we samen met Het Personeelspunt.